Wakacje z Rodziną Kolpinga

Nasza Rodzina Kolpinga w sierpniu zorganizowała 2 wycieczki do: parku rozrywki w Nowej Holandii koło Elbląga oraz do Ocean Parku we Władysławowie. Łącznie w obu wycieczkach wzięło udział ponad 100 osób. W Nowej Holandii dzieci miały okazję zjeżdżać z 28 metrowej zjeżdżalni „LEW”, oraz korzystały z wielu innych atrakcji parku. Natomiast we Władysławowie rozmawialiśmy z wielorybkiem podczas interaktywnego show. Spacerowaliśmy tuż obok 50 modeli ssaków i ryb w skali 1:1, m.in.: orek, rekinów, wielorybów, pingwinów, morsów itp.. Podziwialiśmy papugi z Papugarnii, a także piękne wodospady i mini plażę. Potem był też czas na rozrywkę, gdzie czekały na nas: maxi klocki lego, plac zabaw, dmuchańce czy salony gier.

Kolejną imprezą organizowaną przez naszą wspólnotę były warsztaty kreatywne. Dzięki pomocy pani Agnieszki Czachorowskiej stworzyliśmy piękne notesy wakacyjne oraz zakładki do książek. Każdy uczestnik zabrał ze sobą na pamiątkę stworzone przez siebie dzieło, co bardzo ucieszyło młodzież.

Dziękujemy za liczny udział i zapraszamy na kolejne nasze imprezy.

Z pozdrowieniami,
Natalia Ossowska