Turniej Warcaby i szachy

„DAMKI” I „KRÓLOWE”

W sobotę 26 października w Domu Parafialnym w Subkowach, Rodzina Kolpinga zorganizowała turniej gry w warcaby oraz szachy. Rozgrywki w warcaby odbywały się systemem każdy z każdym. Uczestniczyli w nich uczniowie ze szkół podstawowych. Po długiej walce, bezkonkurencyjna okazała się Emilia Zwiernik zdobywająca 24 pkt. i I miejsce, II zajęła Zofia Kuraszewska, a III miejsce zajął Patryk Maderski. Natomiast tuż za podium znaleźli się: Nikodem Błaszczyk, Klaudia Szczygielska i Piotrek Kolenda, którzy zdobyli po 17 pkt. i wyróżnienie. Podczas rozgrywek w warcaby jednocześnie po raz pierwszy rozgrywaliśmy turniej gry w szachy. Walka była bardzo wyrównana – rosną nam w Subkowach prawdziwi szachiści. Najlepszy okazał się Szymon Zakrzewski, II miejsce zajęli: Wiktor Piechowski, Nikodem Błaszczyk, Robert Kryła i Patryk Maderski. Natomiast III miejsce ex quo należało do: Kingi Orlikowskiej i Piotra Kolendy. Nad rozgrywkami szach bacznie czuwała p. Adriana Lisewska – dziękujemy!

Podczas długich i zaciętych rozgrywek uczestnicy mogli posilić się i uzupełnić stracone kalorie. Na zakończenie imprezy wręczono puchary, medale, dyplomy, nagrody oraz upominki dla uczestników.

Wszystkim  bardzo dziękujemy i już dziś zapraszamy na kolejne nasze imprezy w przyszłym roku.

Zadanie zostało współfinansowane ze środków Gminy Subkowy w ramach projektu: „Bez nudy”.

Z kolpingowskim pozdrowieniem,
Natalia Ossowska