Lemur Park

17 sierpnia z dużą grupą uczestników udaliśmy się do Lemur Parku w Rumii. Tam dowiedzieliśmy się jak wyglądało życie prehistorycznych ludzi, zobaczyliśmy niespotykane dzisiaj owady i dinozaury. W osadzie rycerskiej poznaliśmy zwyczaje rycerskie: nauczyliśmy się strzelać i władać mieczem. Mieliśmy też okazję poznać wiele egzotycznych zwierząt m.in. lemury, kangury, surykatki, żółwie, węże, pytona. Był też pokój zagadek, w którym musieliśmy rozwiązywać zagadki, aby odnaleźć klucz żeby się z niego wydostać. Na farmie rolnika dzieci mogły wydoić krowę, nakarmić zwierzęta min. króliki, kury, kozy oraz przejechać się ciągnikiem ;-). Była też strefa Lego w której mogliśmy zbudować ogromne budowle. Na placu zabaw czekały na nas huśtawki, duże dmuchane zjeżdżalnie – Minionek i Panda, duże trampoliny i można było się także zrelaksować w strefie plażowej. Zagraliśmy w mini golfa, zdawaliśmy egzamin na prawo jazdy i otrzymaliśmy dyplomy o pozytywnym ukończeniu egzaminu – Uwaga - teraz będzie więcej kierowców na Subkowskich drogach. Oczywiście jak każdy wyjazd nie odbył się bez odwiedzenia McDonald, w którym posililiśmy się. W godzinach popołudniowych udaliśmy się do domu.

Wyjazd został zorganizowany dzięki dofinansowaniu z Gminy Subkowy w ramach naszego projektu „Kolping w akcji”.

Fotorelacja: N. Ossowska, T. Citkowska, A. Wróblewska, A. Świtała, Ż. Kaniecka - dziękuję ;-)