Jesienne Zawody Latawcowe

Wzorem lat ubiegłych w październikowe niedzielne popołudnie spotkaliśmy się w pobliżu kapliczki, przy ulicy Spółdzielczej, na kolejnych „Jesiennych Zawodach Latawcowych”. Subkowskie niebo tego dnia było szare i ponure, ale gdy kolorowe latawce wznosiły się ku górze, niebo rozbłysło – nabrało kolorów! Dzieci wraz z całymi rodzinami pokazywały, co udało im się przygotować i skonstruować na zawody. Po raz pierwszy od dłuższego czasu było aż 6 latawców wykonanych samodzielnie! Jeden z nich czekał 3 lata na wystartowanie w naszych zawodach! „Jesienne Zawody Latawcowe” stały się imprezą nie tylko parafialną czy gminną, z roku na rok przyjeżdża do nas również coraz więcej zawodników z okolicznych miejscowości. Tym razem mieszkańcy z Tczewa wystawili silną drużynę. Pokazali nam także jak pięknie prezentują się latawce treningowe – 4- linkowe na subkowskim niebie. Naszą uwagę skupił także latawiec należący do Andrzeja Kawalerowskiego, który został wykonany samodzielnie i szybował po niebie najwyżej oraz najdłużej! Pozostałe własnoręcznie wykonane latawce należały do: Adrianny Linda, Zuzi Kuraszewskiej, Wandy, Maćka oraz Jakuba Garskich, którym wiatr sprzyjał wzbijając latawce
w powietrze niczym latające smoki… Na zawodach pojawiły się także latawce wielobarwne o różnych kształtach- zakupione w sklepach, którym nie straszna była pogoda -doskonale poradziły sobie w tych warunkach pogodowych. Wszyscy uczestnicy otrzymali nagrody. Dziękujemy za obecność i wspólną zabawę oraz zapraszamy na kolejne „Jesienne Zawodowe Latawce” już za rok!
Przypominamy, że jeszcze w listopadzie tego roku odbędą się rozgrywki w WARCABY, zachęcamy do udziału - można już trenować ZAPRASZAMY!